Ένας οδηγός για αρχάριους για στοιχήματα σε ιπποδρομίες

Οι ιπποδρομίες μπορεί να είναι εκφοβιστικές για τους νεοφερμένους. Το άθλημα χρησιμοποιεί μέτρα απόστασης που προέκυψαν στα τέλη του 13ου ή στις αρχές του 14ου αιώνα και μπορεί να φαίνεται ότι χρειάζεστε πτυχίο λογισμού ή πολιτικού μηχανικού για να αποκρυπτογραφήσετε τις λεπτομέρειες που παρέχονται στα ίδια τα άλογα. Τα στοιχήματα προκαλούν επίσης σύγχυση, αφού ξεπεράσετε τα παραδοσιακά (και πιο εύκολα κατανοητά) στοιχήματα για νίκη.

Έχοντας αυτό υπόψη, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για αρχάριους για στοιχήματα σε ιπποδρομίες. Θα σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στο lingo, θα σας βοηθήσει στην αξιολόγηση των αλόγων και θα σας δώσει τα κατάλληλα εργαλεία για να απολαύσετε μια μέρα στους αγώνες. Αφού κατακτήσετε αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στον πιο προηγμένο οδηγό μας για την επιλογή ενός νικητή.

Πώς ποντάρετε σε ένα άλογο;
Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές: να συνδεθείτε στο διαδίκτυο ή να στοιχηματίσετε αυτοπροσώπως σε ιππόδρομο ή καζίνο.

Εάν στοιχηματίζετε αυτοπροσώπως, θα πρέπει να δηλώσετε προφορικά το στοίχημά σας στον ταμείο, συμπεριλαμβανομένης της πίστας στην οποία στοιχηματίζετε, του αριθμού της κούρσας στην οποία έχει εισαχθεί το άλογο, του ποσού που στοιχηματίζετε, του είδους του στοιχήματος που τοποθετείτε και τον αριθμό της σέλας του αλόγου που θέλετε να στοιχηματίσετε.

Οι θαυμαστές τοποθετούν στοιχήματα στο Pimlico Race Course στη Βαλτιμόρη. (Patrick Semansky/AP)
Ένα βασικό στοίχημα θα ακουγόταν ως εξής: «Churchill Downs, αγώνας πέντε. Θα ήθελα να στοιχηματίσω $2 για να κερδίσω στο Νο. 10 άλογο.” Εάν το στοίχημά σας κερδίσει, θα επαναφέρετε το εισιτήριό σας στο γκισέ για να το εξαργυρώσετε.

Εάν χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο ή κινητό τηλέφωνο για να τοποθετήσετε το στοίχημά σας, τότε απλά θα συμπληρώσετε το στοιχηματικό σας δελτίο. Τυχόν κέρδη πιστώνονται αυτόματα στον λογαριασμό σας. Τρεις από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους περιλαμβάνουν το TVG, το TwinSpires και το Xpressbet.

Πώς λειτουργούν οι πιθανότητες στις ιπποδρομίες;
Σε αντίθεση με τα αθλητικά στοιχήματα, όπου οι πιθανότητες πριν από το παιχνίδι είναι σταθερές, οι ιπποδρομίες χρησιμοποιούν ένα σύστημα στοιχηματισμού ισοπαλίας, που σημαίνει ότι το δημόσιο στοιχηματίζει μεταξύ τους και όχι το σπίτι. Τα χρήματα συγκεντρώνονται μαζί και όσο περισσότερα χρήματα τοποθετούνται σε ένα άλογο για να κερδίσει, τόσο χαμηλότερη θα είναι η πληρωμή για αυτό το κερδοφόρο στοίχημα. Το ίδιο ισχύει για τα στοιχήματα θέσης (ποντάρισμα σε ποιο άλογο έρχεται δεύτερο), τα στοιχήματα σόου (στοιχήματα σε ποιο άλογο έρχεται τρίτο) και τα εξωτικά στοιχήματα όπως exactas (προσδιορίζοντας τους δύο πρώτους τερματιστές, κατά σειρά) και trifectas (οι τρεις πρώτοι τερματιστές, για να).

Πώς να επιλέξετε τον νικητή μιας ιπποδρομίας

Οι πιθανότητες τη στιγμή του στοιχήματός σας μπορούν επίσης να αλλάξουν δραματικά με την ταχυδρομική ώρα, καθώς τα νέα χρήματα μπαίνουν στο pool. Με άλλα λόγια, εάν στοιχηματίσετε σε ένα άλογο με 10 λεπτά να απομένουν για να δημοσιεύσετε το 10-1, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτές οι πιθανότητες θα είναι οι ίδιες μόλις ολοκληρωθεί η κούρσα. Στο αθλητικό στοίχημα, από την άλλη πλευρά, μόλις τοποθετηθεί το στοίχημά σας, η πιθανή πληρωμή για το εισιτήριό σας δεν θα αλλάξει.

 

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι στοιχημάτων ιπποδρομιών;
Τα τυπικά στοιχήματα είναι στοιχήματα νίκης, τοποθέτησης και εμφάνισης. Τα ελάχιστα ποσά είναι συνήθως $2, αν και ορισμένα κομμάτια σας επιτρέπουν να στοιχηματίσετε λιγότερο από αυτό. Μπορείτε να εξαργυρώσετε ένα στοίχημα νίκης μόνο εάν το άλογό σας τερματίσει πρώτο. Μπορείτε να εξαργυρώσετε ένα στοίχημα θέσης εάν το άλογό σας τερματίσει πρώτο ή δεύτερο. Μπορείτε να εξαργυρώσετε ένα στοίχημα επίδειξης εάν το άλογό σας τερματίσει πρώτο, δεύτερο ή τρίτο.

Εξωτικά στοιχήματα, όπως exactas, quinellas, trifectas και superfectas, είναι πιο δύσκολο να χτυπηθούν, αλλά παρέχουν πιο προσοδοφόρες πληρωμές. Τα ελάχιστα στοιχήματα για αυτά ποικίλλουν ανάλογα με το κομμάτι και μπορεί να κυμαίνονται από 50 σεντ έως 2 $.

Το exacta απαιτεί να επιλέξετε τους δύο πρώτους τερματιστές με τη σωστή σειρά.
Μια quinella απαιτεί από εσάς να επιλέξετε τους δύο πρώτους τερματιστές με οποιαδήποτε σειρά.
Το trifecta απαιτεί να επιλέξετε τους τρεις πρώτους τερματιστές με τη σωστή σειρά.
Το superfecta απαιτεί να επιλέξετε τους τέσσερις πρώτους τερματιστές με τη σωστή σειρά.
Μπορείτε επίσης να «κουβάρετε» άλογα για περισσότερους συνδυασμούς. Ένα εξωτικό στοίχημα σε κουτί θα κερδίσει εάν τα επιλεγμένα άλογά σας τερματίσουν με οποιαδήποτε σειρά. Ωστόσο, το κόστος για το στοίχημα αυξάνεται σημαντικά. Για παράδειγμα, ένα straight exacta που επιλέγει δύο άλογα για να τερματίσει πρώτος και δεύτερος μόνο θα κοστίζει 2 $ στις περισσότερες πίστες. Εάν μπουκάρετε αυτά τα ίδια δύο άλογα, εξασφαλίζοντας μια νίκη εάν τερματίσουν στους δύο πρώτους με οποιαδήποτε σειρά, το κόστος θα είναι $4. (Αυτό είναι το ίδιο με ένα quinella, αλλά το quinella δεν προσφέρεται σε όλα τα κομμάτια.) Επιπλέον, το exacta και το quinella είναι ξεχωριστές ομάδες, επομένως οι πληρωμές ενδέχεται να διαφέρουν. Χρησιμοποιήστε τρία άλογα σε ένα κουτί exacta, δίνοντάς σας έξι δυνητικά νικηφόρους συνδυασμούς για τα τρία πρώτα άλογα και το κόστος αυξάνεται στα $12.

Αυτό το γράφημα δείχνει τις αποδόσεις από έναν αγώνα — σε αυτήν την περίπτωση, το Grade 2 Charles Town Classic Stakes στο Charles Town στις 27 Αυγούστου 2021. Ένα στοίχημα 2 $ στο Art Collector για να κερδίσει πληρώθηκε 4,60 $, ενώ ένα κερδισμένο εισιτήριο 1 $ superfecta — με το Οι τέσσερις πρώτοι τερματιστές, κατά σειρά — πληρώθηκαν 1.008 $.

Τα αποτελέσματα στον πέμπτο αγώνα στο Keeneland στις 16 Απριλίου 2022. (Equibase)
Μπορείτε επίσης να στοιχηματίσετε σε νικητές σε πολλές κούρσες. Το απλούστερο από αυτά τα λεγόμενα οριζόντια στοιχήματα είναι το Daily Double, το οποίο απαιτεί από τους ιππείς να επιλέγουν τους νικητές των αγώνων back-to-back. Υπάρχει επίσης το Pick 3 (διαλέξτε τους νικητές τριών διαδοχικών ιπποδρομιών), το Pick 4 (διαλέξτε τους νικητές τεσσάρων διαδοχικών ιπποδρομιών), το Pick 5 (διαλέξτε τους νικητές πέντε συνεχόμενων ιπποδρομιών) και το Pick 6 (διαλέξτε τους νικητές έξι διαδοχικών ιπποδρομιών ).

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.